Ouderbetrokkenheid thuis heeft een bewezen effect op de leerresultaten. Basisschool De Kameleon wil daarom graag met u partners zijn in de opvoeding en leerontwikkeling van uw kind. Daarom betrekken we u bij ons onderwijs en organiseren we bijeenkomsten om u voor te lichten over succesvolle pedagogische en onderwijskundige strategieën in een huiselijke context. Zo kunnen we ervaringen uitwisselen en samenwerken aan de succesvolle ontwikkeling van uw kind.
Bij de aanname van uw kind bespreken we de wederzijdse verwachtingen met u en na akkoord van beide partijen tekenen we de samenwerkingsovereenkomst tussen u en de school.
Om ouderparticipatie te stimuleren organiseren we diverse ouderbijeenkomsten. Daarnaast kunt u op school helpen met verschillende activiteiten, zoals schoolreisjes, feestvieringen, projecten, et cetera. Tevens zal er zo snel mogelijk op onze school een medezeggenschapsraad (MR) en ouderraad (OR) gevormd worden.
Communicatie
We stellen ouders regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de school via maandelijkse nieuwsbrieven en de schoolkrant die tweemaal per jaar verschijnt. Wanneer het individuele leerlingen betreft, nemen we persoonlijk contact op met de ouders. Daarnaast verwachten wij van ouders dat zij contact met de school zoeken als er zaken zijn die de voortgang van het onderwijsleerproces van hun kind beïnvloeden.
Ouderbetrokkenheid thuis heeft een bewezen effect op de leerresultaten. Het effect is zelfs sterker dan het effect van het onderwijs! Basisschool De Kameleon vindt daarom dat ouders de belangrijke opdracht hebben bij te dragen aan de leerresultaten van hun kind. Zij hebben als mededocenten een onderwijskundige opdracht, waarbij wordt samengewerkt met de school. Dat noemen wij educatief partnerschap. De school organiseert daarvoor bijeenkomsten om ouders voor te lichten over succesvolle pedagogische en onderwijskundige strategieën in een huiselijke context, zodat ouders deze rol nog beter op zich kunnen nemen.
Bij aanname van leerlingen is de rol van de ouders een onderwerp van gesprek tussen de school en de ouders. Door de ouders en school wordt na wederzijds akkoord de samenwerkingsovereenkomst tussen school en ouders ondertekend. In deze overeenkomst zijn de wederzijdse verwachtingen en verplichtingen opgenomen. Deze samenwerkingsovereenkomst komt tijdens de schoolperiode van de leerling op onze school in ieder geval ter sprake bij het huisbezoek en bij de klassenavonden voor ouders.
Er worden ouderbijeenkomsten gehouden om zo de ouders bij de school te betrekken. Ook kunnen ouders op school helpen met verschillende activiteiten, zoals schoolreisjes, feestvieringen, projecten, etc.
De school is verantwoordelijk voor het onderwijskundige aspect en tracht dit te verwezenlijken in een goed pedagogisch klimaat. Wij verwachten van ouders dat zij contact met ons zoeken wanneer er zaken zijn die de voortgang van het onderwijsleerproces beïnvloeden.